Kwaliteit van zorg

De titel ‘tandprotheticus’ is door de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) beschermd. Wij zijn dan ook bevoegd om ons beroep uit te oefenen en onze beroepstitel te voeren. Niet iedereen mag zich daarom zomaar tandprotheticus noemen. Een tandprotheticus heeft namelijk een gedegen HBO opleiding afgerond en voldoet aan alle nodige opleidings- , ervarings- en kwaliteitscriteria, die uw zorgverzekeraar namens u als patiënt aan ons stelt. En dat mag ook! Want het gaat er immers om dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt door een wettelijk erkende en gediplomeerde zorgverlener. Wij hechten binnen onze praktijken dan ook veel waarde aan de kwaliteit van zorg die wij als zorgverlener aan u kunnen leveren.

Tandprotheticus van A tot Z
De tandprotheticus is een paramedisch specialist en eerstelijns zorgverlener met een veelzijdig specialisme. De tandprotheticus vervult hierbij de rol van adviseur, behandelend specialist en vervaardiger van de gebitsprothese. Hierbij zijn wij zelfstandig verantwoordelijk voor het hele proces van A tot Z.  En u mag ons dan ook zelf aanspreken op het resultaat van uw behandeling.

HKZ
Onze praktijk wordt regelmatig onder de loep genomen door een onafhankelijk deskundige die aan de hand van de kwaliteitshandboeken van de Stichting HKZ beoordeelt of wij aan alle eisen voldoen. Certificatie is dan ook dé manier om zichtbaar te maken dat onze zorgorganisatie de zaken intern goed op orde heeft, dat de cliënt altijd centraal staat en dat de organisatie voortdurend en systematisch werkt aan verbetering van het aanbod. In de afgelopen jaren hebben wij met succes laten zien dat wij kwalitatief goede zorg leveren richting onze patiënten. Het HKZ-branche certificaat is hiervan een bevestiging en waarborgt daarmee de kwaliteit binnen onze praktijk.

ONT
Als waarborg voor de kwaliteit die wij leveren, zijn wij aangesloten bij onze beroepsorganisatie, de Organisatie Nederlandse Tandprothetici (ONT). En daarnaast staan wij als zorgverlener geregistreerd in het BIG-register. Voor meer informatie kunt u de website van de ONT bekijken of het Kwaliteits Register Tandprothetici raadplegen.

Geef een reactie