Rebasing & reparatie

Rebasing
In de loop der jaren slinkt uw kaak. Hierdoor kan de prothese losser gaan zitten. Met een rebasing kan uw prothese weer optimaal passend gemaakt worden. Er wordt een afdruk gemaakt in uw huidige prothese, waarna dit in kunststof wordt omgezet.

U dient daarvoor eerst een controle afspraak te maken, zodat wij een inschatting kunnen maken of een rebasing een verbetering van uw situatie oplevert. Is dit het geval? Dan maken we een afspraak met u voor rebasing. ’s Ochtends vroeg wordt er dan een afdruk genomen en u kunt aan het einde van de dag uw prothese weer ophalen. Na de rebasing zuigt de prothese weer vacuüm, waardoor de prothese vast blijft zitten. Dit is overigens alleen te bereiken in de bovenkaak. Heeft u na die tijd een drukplekje? Maak dan een afspraak bij onze praktijk voor controle. Door zelf aan de prothese te slijpen, gaat de vacuüm verloren en vervalt om begrijpelijke redenen de garantie op de behandeling.

Houdt u er rekening mee dat u gedurende de dag dat de rebasing wordt uitgevoerd geen prothese heeft?

Wilt u weten of deze ingreep wordt vergoed? Klik dan hier voor het vergoedingenoverzicht.

[divider]

Reparatie
De schrik van iedere prothesedrager is dat de prothese stuk gaat. Het kan gaan om een tandje of kiesje dat eruit gebroken is, terwijl u een koekje bij de thee at. Een scheur of breuk in uw prothese, doordat u hem in de wasbak of op de grond heeft laten vallen…

Nooit zelf repareren
Repareer nooit zelf uw kunstgebit en zeker niet met prothese- of secondenlijm! De kans is dan heel groot dat u uw prothese verder beschadigt. Bij een breuk is het bijvoorbeeld dan niet meer mogelijk om het breukvlak terug te vinden. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de pasvorm en wordt uw prothese een maatje te groot.

Klaar-terwijl-u-wacht-AFSPRAAK
Patiënten komen dagelijks bij ons met allerlei reparaties. Schrik dus niet meteen, er is vaak weer een oplossing. Zonder afspraak kunt u de prothese langsbrengen en 2 á 3 uurtjes later weer ophalen. Of maak van tevoren een klaar-terwijl-u-wacht afspraak. Vergeet niet het pasje van uw zorgverzekeraar mee te nemen samen met uw eigen geldig legitimatiebewijs. U hoeft dan niets af te rekenen en wij regelen de declaratie rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten of deze ingreep wordt vergoed? Klik dan hier voor het vergoedingenoverzicht.

Geef een reactie